Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

VI фестиваль «Козацький Спас на Кодаку».

  22 серпняо 15:00 біля пам’ятного знаку на честь центру козацького поселення Новий Кодак ( вул. Набережна Заводська, 400 метрів від Кайдацького мосту, навпроти церкви) відбудеться відкриття VI фестивалю «Козацький Спас на Кодаку» з нагоди  Великого або Яблуневого Спасу. Про це повідомили в управлінні внутрішньої політики Дніпропетровської міської ради.
  У святкуванні приймуть участь представники громадської організації «Всеукраїнська федерація «Спас», керівники та творчі колективи національних громад Дніпропетровської області, народні майстри декоративно – ужиткового мистецтва, український музичний фольклорно-обрядовий театр «Родослав», дитячі школи бойових мистецтв, зазначають в управлінні.  
  Свято «Козацький Спас на Кодаку» проводиться за ініціативи Міжнародної громадської організації «Інститут Україніки» спільно з національно-культурними товариствами Дніпропетровської області в рамках проекту «Єдність в різномаїтті», його мета - вивчення традицій та обмін культурною спадщиною між українським народом та різнонаціональними діаспорами.