Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Прес-конференція щодо профілактики та лікування алергії.

   7 серпня о 10.00 у приміщенні Дніпропетровської міської ради (просп. Карла Маркса, 75, біла зала) відбудеться прес-конференція головного позаштатного алерголога департаменту охорони здоров'я Дніпропетровської міської ради, завідувача алергологічним відділенням міської клінічної лікарні №7 Евгенії Дитятковської щодо профілактики та лікування алергії.
   Поліноз – це алергічне захворювання слизових оболонок носа і ока, викликане пилком рослин. Хвороба проявляється алергічним ринітом, кон’юктивітом, бронхіальною астмою та ураженнями інших систем, особливо в осіб з генетичною схильністю до виникнення алергічних хвороб, повідомляють у департаменті охорони здоров'я Дніпропетровської міської ради. Зокрема, у Дніпропетровську поліноз прогресує у липні-серпні-вересні, коли спостерігається пилкування полину, амброзії, лободи, соняшнику, кукурудзи, циклахени. Сприятливими умовами для полінації рослин є тепла сонячна погода і висока вологість.
   Щоб  зменшити негативний вплив на здоров’я людям, які страждають на поліноз слід  чітко дотримуватися рекомендацій лікаря-алерголога. Міський алергологічний центр розташований на базі міської клінічної лікарні №7( вул. Філософська, 62), зазначають в департаменті.