Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Прес-конференція щодо організації надання медичної допомоги мешканцям міста.

  14 червня о 12.00 у приміщенні Дніпропетровської міської ради (просп. Карла Маркса, 75, біла зала) відбудеться прес-конференція директора департаменту охорони здоров'я Дніпропетровської міської ради Олександра Рудяка щодо організації надання медичної допомоги мешканцям міста.
  У центрах первинної медико-санітарної допомоги міста працюють близько 4 тисяч медичних працівників, у тому числі 1 тисяча 100 лікарів та 1 тисяча 500 молодших медичних спеціалістів. На сьогодні медичну допомогу мешканцям міста надають 112 сімейних лікарів. Наразі коштом міського бюджету перепідготовку за спеціальністю “Сімейна медицина” проходять 60 терапевтів та педіатрів, а також 40 медечних сестер. До кінця року отримані раніше сертифікати сімейних лікарів підтвердять ще 35 спеціалістів. Цього року сімейним лікарям з міського бюджету щомісячно виплачується надбавка до окладів у розмірі 500 гривень, зазначають у департаменті охорони здоров'я міської ради.
  У місті функціонують 72 амбулаторії загальної практики-сімейної медицини та 7 філіалів.
  Щорічно у третю неділю червня в Україні відзначається День медичного працівника. Указ про започаткування свята підписав Президент України у 1994 році.