Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Урочистий прийом до Дня медичного працівника.

   14 червня о 13.00 біля фонтану Дніпропетровської міської ради (просп. Карла Маркса, 75, ) міський голова Іван Куліченко огляне нові легкові автомобілі медичної допомоги, які будуть передані центрам первинної медико-санітарної допомоги. Про це повідомили у департаменті охорони здоров'я Дніпропетровської міської ради.
    Після цього у приміщенні міської ради (кім. 724) відбудеться урочистий прийом з нагоди Дня медичного працівника. На захід запрошені головні лікарі  усіх лікувально-профілактичних закладів первинного та вторинного рівнів. Кращим з них будуть вручені подяки міського голови, грамоти департменту охорони  здоров'я міської ради, головного управління  охорони  здоров'я облдержадміністрації та Міністерства охорони здоров'я України, зазначають у департаменті.
    Нові 23 автомобіля швидкої допомоги придбані коштом міського бюджету, на ці цілі було виділено 2 мільйони гривень. Вони будуть передані центрам  первинної медико-санітарної допомоги, зазначають у департаменті. 
    У центрах первинної медико-санітарної допомоги міста працюють близько 4 тисяч медичних працівників, у тому числі 1 тисяча 100 лікарів та 1 тисяча 500 молодших медичних спеціалістів. У місті функціонують 72 амбулаторії загальної практики-сімейної медицини та 7 філіалів.
    Щорічно у третю неділю червня в Україні відзначається День медичного працівника. Указ про започаткування свята підписав Президент України у 1994 році.