Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Районне свято «Святкуємо Перемогу разом!».

    5 травня о 12 .00 на ж/м Ігрень ( вул.Кожедуба,49, район НВК №122) з нагоди відзначення 67-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні відбудеться свято « Святкуємо Перемогу разом!». Про це повідомили у Самарській районній у місті раді. На свято запрошені ветерани Великої Вітчизняної війни,представники районної та міської влади, місцеві жителі, школярі.
    Мітинг пам’яті відбудеться  біля пам’ятного знаку випускникам місцевої середньої школи1941 року ( сучасний НВК № 122). Із сорока двох  десятикласників-випускників на фронтах Великої Вітчизняної загинув 21, ще шістнадцять чоловік померли від ран в різні повоєнні роки. На сьогодні в живих залишилося двоє з випуску 1941-го року, зазначили у музеї НВК №122. З метою вшанування пам’яті випускників 1941 року  минулого року до свята Дня Перемоги біля НВК 122 було встановлено пам’ятний  знак.
    В рамках заходу відбудеться міжрайонний турнір з футболу « Кубок Перемоги» серед команд збірна «Рибальськ-Ігрень-Одинківка» – «Придніпровськ». Окрім цього для всіх присутніх на святі відбудеться концерт художньої самодіяльності, гратиме військовий духовий оркестр та пригощатимуть солдатською кашею, додають у районній раді.
    Під час заходу плануєтья передача листа-звернення до Самарської районної та Дніпропетровської міської ради з проханням створення парково-культурно-спортивного комплексу з включенням до нього прилеглої до школи території парку та стадіону. За ініціативи шкільного парламенту НВК №122 було написано соціальний проект з благоустрою території парку. Автори проекту звертаються до представників міської влади по завершенню благоустрою парку присвоїти йому назву « Юність». За словами місцевих жителів саме цей парково-спортивний комплекс повинен стати місцем відпочинку мещканців житлового масиву Ігрень.
    На сьогоднішній день на території парку  та по периметру стадіону видалено та прибрано сухі та аварійні дерева, відновлено зовнішнє освітлення, заасфальтовано центральну алею, облаштовано дитячий майданчик, зазначають у райраді.