Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Відкриття після реставрації пам’ятника воїнам – односельчанам в Амур-Нижньодніпровському районі.

   4 травня об 11.00 за адресою вул. Передова, 604 відбудеться урочисте відкриття після реставрації пам’ятника воїнам – односельчанам, які загинули в роки Великої Вітчизняної війни. Про це повідомили в Амур-Нижньодніпровській районній раді. Захід проводиться з нагоди  67-ї річниці Великої Перемоги. В урочистостях візьмуть участь представники райради, ветеранських організацій, учні навчальних закладів та мешканці району.
   Пам’ятник загиблим під час Великої Вітчизняної війни було встановлено і відкрито у листопаді 1967 року до 50-річчя Радянської влади, за ініціативою робітників колгоспу «Перемога» (пізніше – радгосп «Дніпро»), який знаходився на території Березанівки. Автор проекту – скульптор Расторгуєв, зазначають у райраді.
   Окрім того, під час заходу буде відкрито меморіальну дошку загиблим мешканцям району. За результатами пошукової діяльності районних краєзнавців, на дошці  висічено 24 прізвища земляків – березанівців, які загинули під час війни. Пошукова діяльність здійснюватиметься і надалі, а меморіальна дошка щороку поповнюватиметься новими іменами, адже під час війни загинуло понад 3 тисяч березанівців, додають у райраді.