Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Відкриття Всеукраїнського фестивалю-конкурсу юних баяністів та акордеоністів імені Миколи Різоля.

    6 квітня о 12.00 у приміщенні Великої зали Дніпропетровської консерваторії ім. Глінки (вул. Ливарна, 10) відбудеться відкриття Всеукраїнського фестивалю-конкурсу юних баяністів та акордеоністів імені Миколи Різоля. Про це повідомили в управлінні культури та мистецтв Дніпропетровської міської ради. Захід відбудеться за участю заступника міського голови Ірини Зайцевої.
    У конкурсі візьмуть участь близько 200 юних виконавців майже з усіх куточків України, зокрема, з Харкова, Полтави, Запоріжжя, Донецька, Нікополя, Горлівки, Хмельницького, Сімферополя, Кіровограда, Дніпропетровська, Новомосковська, Кривого Рогу, Синельниково. Вони змагатимуться у номінаціях: солісти, ансамблі, оркестри та естрадне виконання. Всі учасники виконуватимуть композиції Миколи Різоля, зазначають в управлінні.
    Всеукраїнський фестиваль-конкурс юних баяністів та акордеоністів на честь Миколи Різоля проводиться з 2006 року з метою виявлення нових талантів та популяризації української музики, додають в управлінні.
    Микола Різоль (1919 – 2007)  видатний баяніст, народний артист України, професор Національної Музичної академії ім. П.І.Чайковського.