Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Нагородження лауреатів іменних мистецьких премій у галузі театрального мистецтва.

    28 березня о 9.30  у приміщенні Дніпропетровської міської ради (просп. Карла Маркса, 75, біла зала) відбудеться нагородження лауреатів іменних мистецьких премій 2012 року у галузі театрального мистецтва. Про це повідомили в управлінні культури та мистецтв Дніпропетровської міської ради. Привітає театральних діячів заступник міського голови Ірина Зайцева.
    Іменні мистецькі премії встановлені Дніпропетровською міською радою у 2006 році.У галузі театрального мистецтва щорічно вручається 4 премії до Міжнародного дня театру:  премія ім. Анатолія Ареф’єва (для художників-постановників), премія ім. Марата Стороженка (для акторів), премія ім. Зінаїди Хрукалової (для актрис), премія ім. Іллі Кобринського (для режисерів і постановників). Переможців визначають за результатами конкурсу. Премія вручається з метою стимулювання творчості та засвідчення особистих досягнень. Цього року грошова премія становить 3 тисячі гривень, додають в управлінні.
    27 березня - Міжнародний день театру. Свято започатковане у Відні на 9-му конгресі Міжнародного інституту театру (МІТ) при ЮНЕСКО в 1961 році.