Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Прес-конференція щодо присвоєння звання "Почесний громадян Дніпропетровська" та людей, які його отримали.

     21  лютого  о 10.00  у приміщенні Дніпропетровської міської ради (просп. Карла Маркса, 75, біла зала) відбудеться прес-конференція начальника відділу кадрової роботи та протокольних заходів Дніпропетровської міської ради Наталії Колесникової щодо присвоєння звання «Почесний громадянин Дніпропетровська» та людей, які його отримали.
     У дореволюційний період звання «Почесний громадянин міста» було присвоєно 12 видатним представникам нашого краю. Перший Почесний громадянин міста — Олександр Миколайович Поль.
     Звання «Почесний громадянин міста Дніпропетровська» присвоюється людям, які мають визначні заслуги у соціальному, економічному та культурному розвитку міста, зробили значний внесок у громадсько-політичне життя територіальної громади міста, прославили місто далеко за його межами. Рішення про присвоєння звання приймається на сесії міської ради. На сьогодні у Дніпропетровську 37 Почесних громадян міста, серед них екс-Президент України Леонід Данилович Кучма, народний артист СРСР і України Йосип Кобзон, ректор Дніпропетровської медичної академії, заслужений лікар України Георгій Дзяк та інші. Посмертно це звання присвоєно Султану Рахманову - багатократному чемпіону Світу, Європи та Олімпійських Ігор і Конюхову Станіславу Миколайовичу - ветерану ракетно-космічної галузі, Герою України , доктору технічних наук.