Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Відкриття виставки «Польські дослідники Сибіру».

      26 січня  о 18.00  у Центральній міській бібліотеці (вул. Леніна, 23, лекційна зала) відбудеться відкриття виставки «Польські дослідники Сибіру». Про це повідомили в управлінні культури та мистецтв Дніпропетровської міської ради. У відкритті виставки візьмуть участь заступник міського голови Ірина Зайцева, Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Пан Генрік Літвін, Генеральний Консул Республіки Польща в Харкові Пан Ян Гранат, представники польської громади міста, бібліотечні працівники.
      На виставці будуть представлені короткі біографії поляків, які внаслідок політичного заслання опинились у Сибіру і, завдяки своїй діяльності, зробили великий внесок в розвиток науки, культури та мистецтва Росії. Автори  виставки представили тих дослідників, яких, на їх думку, відрізняє особливий внесок у вивчення Сибіру, Далекого Сходу та Півночі, а також особлива зацікавленість та самопожертвування у галузі дослідження та опису цих, ще й досі недостатньо вивчених, країв. В експозицію увійшли унікальні репродукції фотографій, документів, мап, медалей, картин та книжкових видань, зазначають в управлінні.
      Виставка «Польські дослідники Сибіру», надана Генеральним Консульством республіки Польща в Харкові, має на меті не лише представити видатні досягнення поляків у Сибіру, але й завдяки експонуванню сімейних фотографій, приватних документів та рукописів ближче ознайомити відвідувачів  з цікавими людьми та їх долями.   
      Відділ документів іноземними мовами Центральної міської бібліотеки протягом 7  років співпрацює з обласною громадською організацією Центр польської культури імені Кароля Войтили. За цей час мешканці міста мали змогу відвідати у бібліотеці культурологічні заходи та дізнатися більше про видатні історичні постаті Польщі, традиції святкування різних свят  у цій країні тощо. Також у польському клубі, який працює при бібліотеці, мешканці міста мають змогу безкоштовно оволодіти польською мовою, додають в управлінні.