Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Урочисте відкриття XІХ Всеукраїнського фестивалю духовних піснеспівів «Від Різдва до Різдва».

      26 січня о 16:00  в академічному театрі російської драми ім. М. Горького відбудеться урочисте відкриття XІХ Всеукраїнського фестивалю духовних піснеспівів «Від Різдва до Різдва». Про це повідомили в управлінні культури та мистецтв Дніпропетровської міської ради. Фестиваль триватиме до 29 січня
      У цьогорічному фестивалі беруть участь  церковні та світські хорові православні колективи, вокальні ансамблі. Загалом  до різдвяного заходу долучиться 82 хорових колективи, а це 1 тисяча 800 виконавців з України та Білорусі. Із 27 іногородніх творчих колективів 9 візьмуть участь у фестивалі вперше, зазначають в управлінні культури та мистецтв Дніпропетровської міської ради. На фестиваль завітають люди різних професій та різного віку, майже половина учасників заходу – діти (32 дитячих колективи). Гала-концерт фестивалю відбудеться 29 січня о 13.00.
      Ведучими фестивалю будуть  настоятель Спасо-Преображенського кафедрального собору Ярослав Денека та матушка Ангеліна Нечіпорук . Оцінюватиме професіоналізм учасників  журі під головуванням Митрополита Дніпропетровського та Павлоградського Владики Іринея.  Упродовж фестивалю, у фойє театру з 10.00 до 20.00,  працюватиме православна виставка-ярмарок „Православна Дніпропетровщина”, на якій усі бажаючі зможуть придбати церковну літературу, свічки, ікони. У блакитній залі театру будуть представлені картини вихованців художніх та недільних шкіл, додають в управлінні.