Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Урочистості з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек.

  30 вересня о 16.00 у приміщенні малої зади КСК «Шинник» (вул. Героїв Сталінграда, 118-а ) відбудуться урочистості з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек. Про це повідомили в управлінні культури та мистецтв Дніпропетровської міської ради. Привітає бібліотекарів з професійним святом заступник міського голови Ірина Зайцева.
  На свято запрошені бібліотекарі міських бібліотек, 10 з них будуть вручені подяки міського голови. Окрім того, під час заходу буде оголошено результати щорічного конкурсу бібліотечних працівників. За підсумками конкурсу два працівника міських бібліотек будуть відзначені почесним званням „Бібліотекар року” та грошовою премією в одну тисячу гривень. Після нагородження для бібліотечних працівників виступатимуть творчі колективи міста, зазначають в управлінні.
  У Дніпропетровську понад 300 бібліотек різних форм власності, у яких працюють понад тисячу бібліотечних працівників. Із загальної кількості бібліотек міста 54 є публічними (32 для дорослих та 22 для дітей). Фонди публічних бібліотек складають майже 2 мільйони екземплярів. За статистикою бібліотеки відвідує кожен 7 мешканець міста, додають в управлінні.
  30 вересня в Україні відзначається День бібліотек. Указ про започаткування свята було підписано Президентом України у 1998 році.