Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Прес-конференція щодо профілактики передачі вертикальної трансмісії від матері до дитини ВІЛ та СНІДу.


    Прес-конференція щодо профілактики передачі вертикальної трансмісії від матері до  дитини ВІЛ та СНІДу 12 січня о10.00 в приміщенні Дніпропетровської міської ради ( пр. Карла Маркса, 75, біла зала) відбудеться прес-конференція провідного спеціаліста з соціально небезпечних хвороб департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської міської ради Юлії Колосової щодо профілактики передачі вертикальної трансмісії від матері до дитини ВІЛ та СНІДу.

     За минулий рік в акушерських стаціонарах Дніпропетровська народилося 102 дитини від ВІЛ-позитивних жінок. 101 ВІЛ-інфікована жінка отримала профілактичне лікування під час вагітності та народили здорових дітей. Про це повідомили в департаменті охорони здоров’я Дніпропетровської міської ради.Ще одним елементом профілактики інфікування вірусом імунодефіциту людини новонароджених є штучне вигодовування дітей, додають у департаменті.

     За даними міського центру профілактики та боротьби зі СНІДом в Дніпропетровську на диспансерному обліку перебуває 4561 ВІЛ-позитивних пацієнтів, з них 295 дітей. Діагноз СНІД встановлено у 1384 дорослих осіб та у 38 дітей зазначили в департаменті охорони здоров’я.