Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпрі провели рейд з припинення роботи нелегальних маршрутів

    altСьогодні, 23 вересня, в Дніпрі відбувся черговий рейд з припинення роботи в місті нелегальних перевізників. Захід проводився в рамках місячника з безпеки дорожнього руху у зв'язку з численними зверненнями містян, які скаржаться міському голові Борису Філатову на роботу нелегальних маршрутів. Рейд провели інспектори департаменту транспорту та охорони навколишнього середовища міськради й управління «Укртрансбезпеки» у Дніпропетровській області. Зокрема, на кінцевих зупинках перевірили незаконні маршрути № 88, 150 та 129с. За фактами перевірок складені відповідні адміністративні акти.
   За словами директора департаменту транспорту та охорони навколишнього середовища міськради Ігоря Маковцева, зазначені номери маршрутів взагалі відсутні у маршрутній мережі міста.
   «Перевезення пасажирів відбувається незаконно, без наявності дозвільних документів, зокрема договорів з міською радою. Через це наш департамент не може здійснювати необхідний контроль, ми не знаємо, чи відбувається технічний огляд транспортних засобів, чи проходять медогляд водії тощо. Через відсутність контролю ми не можемо гарантувати безпеку учасникам руху та пасажирам», – наголосив Ігор Маковцев.
    Нелегальні перевізники дублюють законні маршрути автобусів та електротранспорту. «Наприклад, маршрут № 150 повністю збігається з тролейбусним маршрутом № 5, також низкою інших автобусних маршрутів, які працюють цілком законно», – сказав Ігор Маковцев. При цьому він зазначив, що всі важелі впливу на припинення роботи нелегальних перевізників має управління «Укртрансбезпеки».
    Місячник з безпеки дорожнього руху проводиться у Дніпрі з 20 вересня. «За три дні його проведення інспектори управління «Укртрансбезпеки» перевірили 132 транспортних засоби, склали 93 адміністративних акти, з них 50 – на нелегальні маршрути. Мінімальний штраф – 1700 грн. Якщо перевізник не сплачує штрафні санкції у 15-деннний термін, відповідні матеріали направляються у виконавчу службу», – додав начальник управління «Укртрансбезпеки» у Дніпропетровській області Олексій Степаненко.

alt

alt

alt


alt

alt

alt