Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Підсумкова колегія департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської міської ради.

    9  лютого  об 11.00  у приміщенні Дніпропетровської міської ради (просп. Карла Маркса, 75,сесійна зала) відбудеться підсумкова колегія департаменту охорони здоров’я  Дніпропетровської міської ради. На засіданні буде підбито підсумки роботи галузі за 2011 рік та визначено плани на 2012.
    Головний підсумок 2011 року-початок  у Дніпропетровську медичної реформи. Перший етап реформування  -  розподіл лікувально-профілактичних закладів міста на перший та другий рівень, практично завершений. В ході першого етапу реформування рішенням сесії міської ради створено 12 центрів первинної медико-санітарної допомоги. До складу центрів включені 72 амбулаторії, що відповідає світовій моделі організації надання первинної медико-санітарної допомоги. На базі амбулаторії ведуть прийом лікар загальної практики - сімейний лікар, невролог, гінеколог, офтальмолог, отоларинголог  та хірург. Така форма дає можливість проводити первинне та постійне стеження за станом здоров’я пацієнтів від народження і протягом усього їх життя, - зазначають у департаменті.
   Зараз у  Дніпропетровську працює 112 сімейних лікарів, на сьогодні в Дніпропетровській медичній академії за цією спеціальністю навчається ще 60 осіб. В грудні 2011 року прийнята  міська програма  стимулювання сімейного лікаря, яка передбачає грошові доплати до посадових окладів, надання проїзних білетів, повідомили у департаменті.
   За 2011 рік у денних стаціонарах 72-х амбулаторій сімейної медицини пройшли лікування  33 тисячі 59 хворих, зазначають у департаменті.