Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпрі вперше відбудеться Міжнародний фестиваль блогерів та Європейський музичний форум

altВ рамках програми міського голови Дніпра Бориса Філатова «Культурна столиця» у 2017 році на містян чекає низка нових унікальних проектів, серед яких – Міжнародний фестиваль блогерів та Європейський музичний форум. Про це під час прес-конференції повідомив начальник управління культури департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Євген Хорошилов.

«Художня рада при міському голові Дніпра затвердила 12 базових проектів у рамках програми «Культурна столиця» на 2017 рік, серед яких – 6 нових заходів.
Наприклад, у Дніпрі відбудеться фестиваль блогерів, який не має аналогів в Україні. Він буде присвячений міжнародному дню блогерів, який відзначається 14 червня. Плануємо зібрати найбільш авторитетних блогерів нашої країни та ближнього зарубіжжя, влаштувати серед них змагання, майстер-класи, зустрічі з шанувальниками тощо. Європейський музичний форум – це грандіозна подія, в якій візьмуть участь світові та вітчизняні зірки класичної музики. На форумі також виступатимуть наші земляки», – зазначив Євген Хорошилов.

Крім цього, виставка картин художниці Марії Примаченко, яка відбулася минулого року, дала життя проекту «Дніпро – місто художників». Цьогоріч він розвинеться на повну силу. «Дніпро – місто художників» – проект, який буде реалізований разом з музеями нашого міста. Ми підготували вже декілька виставок. Наприклад, до Дніпра привезуть колекції картин відомих митців Матвія Вайсберга та Анатолія Криволапа», – розповів посадовець.