Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

До соціального проекту «Університет третього віку» долучилися вже 6 навчальних закладів Дніпра

altДніпро першим в Україні розпочинає реалізацію великого соціального проекту «Університет третього віку», орієнтованого на літніх людей. Освітню ініціативу міського голови Бориса Філатова влада Дніпра втілюватиме разом з вищими навчальними закладами міста. 28 лютого в приміщенні Університету ім. Альфреда Нобеля, який є одним із учасників програми, відбулося урочисте підписання угоди про співпрацю. Свої підписи під документом поставили представники міської ради та керівництво вищу.

«Дякуємо університету за те, що відгукнувся на соціальну ініціативу очільника міста. У 2009 році в Дніпрі був створений Університет третього віку. Він працював локально, а нині цей масштабний проект набирає обертів, оскільки до нього приєдналися інші навчальні заклади міста. В березні розпочинається новий етап навчання. У Дніпрі мешкає близько 300 тисяч пенсіонерів, тому є з ким працювати, для кого організовувати навчання», – сказав директор департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики Дніпровської міської ради Артем Нідєлько.

У свою чергу в. о. ректора Університету ім. Альфреда Нобеля Сергій Холод зазначив, що для навчального закладу, його викладачів приємно й почесно брати участь у реалізації проекту «Університет третього віку». «Наш заклад вже має досвід роботи з університетом для літніх людей і приємно, що зараз цей проект запрацює якісно по-новому. Дуже важливо впроваджувати таку ініціативу для людей пенсійного віку, оскільки це допомагає їм провести час з користю, дізнатися щось нове. З 2009 року через наш виш пройшли майже дві тисячі студентів-слухачів поважного віку. Всі вони були задоволені. Тому активно долучаємось і зараз», – наголосив Сергій Холод.

Безпосередній керівник соціального проекту – начальник управління з питань розвитку соціального захисту населення департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики міськради Олександр Бодриченко додав, що крім Університету ім. Альфреда Нобеля, до програми долучаються Дніпропетровський державний аграрно-економічний університет, Дніпропетровська медична академія, Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ, консерваторія ім. Глінки, комп'ютерна академія «ШАГ», а також центральні міська бібліотека та Будинок учителя.

«Слухачі університету вивчатимуть з-поміж іншого  психологію, економіку, правознавство, іноземні мови, а також – що дуже важливо сьогодні – комп'ютерну грамоту. Сьогодні багато процесів здійснюється в електронному форматі, і наші пенсіонери повинні володіти комп'ютером, електронними процесами для своєї ж зручності. В Університеті третього віку навчатимуть цього. Для слухачів навчання абсолютно безкоштовне. Заняття стартують 4 березня. Щоб записатися до університету, необхідно звернутися до територіального центру соціального обслуговування  за місцем мешкання. Там допоможуть у цьому питанні», – розповів представник мерії.
alt

alt

alt

alt

alt


alt