Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У мерії Дніпра прозвітували щодо ситуації з вивезенням сміття

   altСитуація з вивезенням сміття в Дніпрі стабільна. Про це під час прямої телефонної лінії 1 лютого повідомив  начальник управління охорони навколишнього середовища департаменту транспорту та охорони навколишнього середовища Дніпровської міської ради Павло Головаха. Посадовець нагадав, що наразі єдиним офіційним перевізником твердих побутових відходів у місті є компанія «Дніпрокомунтранс». Наприкінці минулого року міська рада оголосила конкурс на визначення нових операторів.

   «Антимонопольний комітет з метою дотримання законодавства зобов'язав Дніпровську міську раду до 7 січня 2017 року оголосити конкурс з визначення перевізників сміття. Наприкінці грудня 2016 року процедура була розпочата – конкурс оголосили.  Але наразі розкриття конкурсних пропозицій призупинене через необхідність внесення змін до конкурсної документації, коригування низки вимог тощо. На це потрібен час, але хочу запевнити, що конкурс обов'язково відбудеться», – сказав Павло Головаха.
 
   За словами директора «Дніпрокомунтрансу» Валерія Лубінського, підприємство намагається дотримуватися графіків та вчасно вивозити тверді побутові відходи в місті.
  «Можливо, десь терміни зривалися через погодні умови, але ми наздоганяємо графіки. Загалом у минулому році вдалося стабілізувати роботу в приватному секторі міста. Встановлено близько 1100 контейнерів. Таким чином контейнерне вивезення сміття повністю забезпечене в Шевченківському, Новокодацькому, Самарському районах, в Таромському та Ігрені. Залишилося налагодити таку роботу в приватному секторі в Амур-Нижньодніпровському районі (за Донецьким шосе) та на Краснопіллі. Працюємо над цим питанням», – зазначив директор «Дніпрокомунтрансу».
  
  Валерій Лубінський також додав, що мешканці міста заборгували за послуги з вивезення сміття близько 35 млн. грн (накопичений борг). «Закликаємо всіх абонентів розрахуватися. Надавати послуги якісно стає дедалі важче, оскільки тариф на вивезення сміття не змінювався з 2011 року й наразі жодним чином не відповідає економічним реаліям: для мешканців багатоповерхових будинків він становить 9,36 грн., для мешканців приватного сектору – 11,26 грн. За нашими підрахунками, в середньому він повинен становити 16 грн», – зазначив директор «Дніпрокомунтрансу».
 alt

alt