Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпрі презентували проект благодійних майстер-класів для дітей учасників АТО «Озброєні любов'ю»

alt20 грудня в Дніпрі на базі навчально-виховного комплексу № 33 для дітей учасників АТО провели майстер-клас із живопису в рамках благодійного проекту «Озброєні любов'ю». Демонстрував свою майстерність та навчав дітлахів малювати відомий дніпровський художник Арман Аллахвердян. Благодійний проект підтриманий управлінням освіти  департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради за фінансового сприяння Вірменського культурного центру «Вардуі».

«Проект «Озброєні любов'ю» є актуальним, оскільки багато хлопців та чоловіків з нашого міста боронять державу на сході. Назва проекту говорить сама за себе – хочемо озброїтися любов'ю як почуттям, яке завжди перемагає. Хочу, щоб на моїх майстер-класах діти, батьки яких в АТО, озброїлися цим світлим почуттям», – сказав Арман Аллахвердян. Разом з художником діти малювали картини у теплих, яскравих кольорах за мотивами роботи майстра з циклу «Морський пейзаж». На початку малювання Арман пообіцяв приз за найкращий малюнок.

12-річна Яна, учениця школи № 58, залюбки приїхала на майстер-клас до відомого художника. Дівчина розповідає, що її батько Сергій вже давно перебуває в зоні АТО. «Переживаю за тата, водночас пишаюся ним, скучила і хочу, щоб він швидше повернувся. Свій сьогоднішній малюнок обов'язково надішлю йому з побажанням повернутися додому живим та здоровим», – каже дівчина.

За словами начальника відділу виховної роботи управління освіти департаменту гуманітарної політики міської ради Олени Яковенко, проект складається з 12 майстер-класів для школярів, батьки яких перебувають в АТО. Заняттями з живопису планують охопити понад 1400 учнів 1-7-х класів. «До цього проекту будуть залучені учні з усіх районів міста. Для проведення занять обрані базові школи. Сьогодні у НВК № 33 – діти зі шкіл Центрального та Чечелівського районів. Напередодні були майстер-класи для школярів Новокодацького та Соборного районів міста. Так продовжуватимемо заняття за графіком. Дякуємо Арману Аллахвердяну за таку гарну ініціативу і добру справу. Через свої малюнки діти передають почуття любові та єдності – і це важливо. Крім того, в рамках проекту наші школярі мають змогу спробувати себе в живописі, й, можливо, хтось з них після цього захоче відвідувати художню школу чи захопиться новим хобі», – додала посадовець.
Усі творчі роботи дітей як вітальні листівки з новорічними святами будуть передані захисникам України – учасникам АТО.
alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt