Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Дерева, що роздають Wi-Fі, «зелені» скульптури та реконструкція фасадів історичних будівель – в Дніпрі ухвалили програму інфраструктурного та інвестиційного розвитку міста

altНа 16-й сесії Дніпровської міської ради депутати 33 голосами підтримали «Програму інфраструктурного та інвестиційного розвитку міста на 2017-2021 роки». Вона передбачає виготовлення та встановлення естетичних малих архітектурних форм (садово-паркових скульптур, багатофункціональних споруд, зокрема, 20 WI-FI-дерев, «острівців щастя» тощо), облаштування на території міста 19 топіаріїв (топіар – фігурна декоративна стрижка дерев та кущів), реконструкцію та освітлення 80 фасадів історичних будівель міста, залучення приватних інвесторів в рамках реалізації програми державно-приватного партнерства. Загальна вартість програми – 300 мільйонів гривень.

«У 2017 році містяни вже побачать перші зміни. Ми плануємо встановити кілька WI-FI- дерев, які дозволять мешканцям міста користуватися безкоштовним швидкісним інтернетом. Швидше за все, вони також будуть обладнані кнопками SOS, щоб кожен мешканець в екстреній ситуації міг зв'язатися з поліцією», – зазначив радник міського голови Максим Кучугура.