Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпрі вперше проведуть капітальний ремонт Центрального мосту

   alt Уже в грудні 2016 року в Дніпрі розпочнуть роботи з капітального ремонту Центрального мосту. Відремонтовано буде все: від дорожнього покриття та відбійників до опор моста, для укріплення яких проведуть водолазні роботи. Про це під час прес-конференції 3 листопада повідомив заступник міського голови Дніпра Михайло Лисенко.
   «З часу побудови Центрального мосту ще не проводився його капітальний ремонт. Ми вирішили зробити повну його реконструкцію. Будуть замінені аварійні балки, прогонові споруди, проведені підводні водолазні роботи з укріплення всіх опор. Також будуть замінені опори освітлення та проведене розширення моста: пішохідної частини та велосипедних доріжок, які будуть відокремлені від проїжджої частини. За проектною документацією, такий капітальний ремонт коштуватиме місту 178 млн грн», – розповів Михайло Лисенко.
   Очікується, що ремонтні роботи триватимуть один рік. Розпочати їх планують вже за місяць. На час ремонту тимчасово через Центральний міст не будуть курсувати тролейбуси. Крім того, з 5:30 до 01:00 кожного дня перекриватимуть рух на двох смугах руху в обидва боки; з першої години ночі і до 5:30 ранку рух на Центральному мості перекриватимуть повністю. «Для зменшення кількості аварійних ситуацій на Центральному мосту буде встановлений новий розділовий брус – відбійники. Він буде зроблений із залізобетону та сягатиме метра заввишки», – зазначив Михайло Лисенко.
  Заступник міського голови також зазначив, що нові відбійники планують встановити на найбільш аварійних ділянках міста – на вул. Січеславська Набережна, житлових масивах Парус та Перемога, Слобожанському проспекті та Запорізькому шосе. Зараз готується відповідна проектна документація.