Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Стела-фонтан, горизонтальний ескалатор і жодних кіосків: Михайло Лисенко розповів, який вигляд матиме Вокзальна площа після реконструкції

   altЗаступник міського голови Дніпра Михайло Лисенко презентував ескізний проект реконструкції Вокзальної площі міста. Наступного тижня напрацювання розглянуть на засіданні міськради, а будівництво розпочнуть у 2017 році. Про це посадовець повідомив під час прес-конференції 17 жовтня.
  «Щоб площа мала належний вигляд, парковка, яка була перед фасадом вокзалу, буде розташована з обох боків. Кількість паркомісць не зменшиться. Для зручності пересування людей ми також запроектували так звані траволатори – горизонтальні ескалатори. Від станції «Вокзальної» вони вивозитимуть людей до проспекту Яворницького, де вже можна буде сісти на трамвай чи спуститися в метрополітен», – зазначив Михайло Лисенко.
   Трамвай не заїжджатиме на оновлену площу: цього вимагає будівництво метрополітену, якому заважають вібрації електротранспорту. Для людей з особливими потребами входи до підземки будуть обладнані ліфтами. Алея на виході з метро буде критого типу. Зміни чекають і на зупинки решти громадського транспорту, а маршрутні таксі зможуть безоплатно «відстоюватися» не більше 5 хвилин – за цим стежитимуть поліцейські. Також, згідно з проектом, на площі з'явиться стела-фонтан – штучна водойма з підсвічуванням. Її дніпряни вже охрестили «Оком Саурона».
   Михайло Лисенко наголосив, що проект реконструкції не передбачає розташування на площі жодних кіосків і вуличної торгівлі взагалі. «Не буде жодного МАФа, жодного кіоску. Білборди будуть замінені на рідкокристалічні дисплеї. Увесь той жах, що є нині, приберемо. Рух транспорту – дві смуги обабіч. Схема велоруху також обов'язково буде врахована», – пояснив заступник мера Дніпра.
Посадовець розповів, що обраний проект реконструкції належить компанії «Дольник». Реконструкція фасадів будинків на Вокзальній площі також внесена до титульного списку робіт на наступний рік.


alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt