Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Таромському відкрили меморіальну плиту загиблому бійцю

     alt2 вересня в Дніпрі відкрили пам'ятну плиту на честь старшого сержанта Володимира Андрющенка, який загинув у селищі Опитному 26 квітня 2015 року. Пам'ятний знак встановили в Таромському, на вулиці, де мешкав боєць. Нині вона носить його ім'я. «До нас звернулися хлопці, які служили з Володимиром в АТО, з ініціативою щодо встановлення цієї таблички. Ми знайшли місце, допомогли з монтажем плити, проінформували місцевих мешканців, на честь кого вона встановлюється», – розповів начальник управління майном колишнього селища Таромське міської ради Олексій Бондаренко.
    Володимира призвали до війська в лютому 2015-го. Після підготовки направили до Опитного. 26 квітня його рота потрапила під мінометний обстріл, під час якого сержант був смертельно поранений. Побратими не можуть стримати сліз, коли згадують Володимира Андрющенка. «Він був справжнім чоловіком. До нього приїздили радитися і командир роти, і представники інших підрозділів. Володимир, мені здається, народився військовим», – каже товариш загиблого Микола Панченко.
   Нагадаємо, в Дніпрі, на Соборній площі, встановлять меморіал слави добровольців, бійців ЗСУ та волонтерів. Вже до кінця року біля музею АТО з'явиться мультимедійна стела, на якій можна буде побачити фото і коротку біографію дніпрян та мешканців Дніпропетровської області, загиблих на сході України.  

alt

alt

alt

alt