Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Берліні Борис Філатов провів перемовини зі світовими лідерами виробництва канатних доріг і ознайомився з німецьким досвідом «розумного міста»

alt
В рамках офіційного візиту до Німеччини Дніпропетровська делегація на чолі з міським головою Борисом Філатовим відвідали виставку MetropolitanSolutions 2016. До Берліну представники міської влади вирушили два дні тому. У статусі міського голови це перший офіційний візит Бориса Філатова закордон.

Берлінська експозиція провідних розробок містобудування за системою «смарт сіти» - один із найпотужніших осередків прогресивних ідей. Тут проходять 26 різнопрофільних конференцій. Свої напрацювання світовій спільноті пропонують близько сотні технологічних компаній.

alt

В ході виставки очільник Дніпропетровська Борис Філатов і секретар міськради В’ячеслав Мішалов провели переговори з лідерами виробництва канатних доріг у світі – компаніями «Doppelmayr» і «LEITNER ropeways». Борис Філатов відзначив функціональність сучасних кабінок канатки, що здатні вміщувати до 15-ти пасажирів.

Зазначимо, що питання заміни одного з символів міста на Дніпрі – канатної дороги – наразі вивчають фахівці.
Також під час MetropolitanSolutions 2016 міський голова Борис Філатов ознайомився з останніми розробками берлінської системи «Смарт сіті». Особливу увагу він приділив системі спостереження за безпекою, яка дозволяє підвищити ефективність роботи поліцейських і уникнути зайвих витрат.

alt

Також міський голова Дніпропетровська Борис Філатов та секретар міської ради В'ячеслав Мішалов провели перемовини з представниками відомої компанії "Siemens". Вивчали "Програму управління містом". Представники "Siemens" запропонували меру, аби місто отримало змогу взяти участь у цій міжнародній програмі,зібрати близько 400 міських параметрів (від середньодобової температури до інтенсивності пасажиропотоку за добу)  у найближчі 12 місяців. Якщо міськрада підтримає й місто візьме участь у цій програмі, Дніпропетровськ стане піонером серед українських міст по впровадженню електронної системи управління мегаполісом. Це дасть змогу приймати управлінські рішення, які не суперечать одне одному, скоротити витрати на чиновницький апарат, зробити Дніпропетровськ зручним для городян. 

Завтра представники Дніпропетровської мерії зустрінуться з  виконавчим директором підприємства BerlinerWasserbetriebeпаном Simon та пані Franzke - керівником водоочисного підприємства, а також обговорять можливість партнерських відносин між Дніпропетровськом та німецькими містами.