Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Сьогодні секретар Дніпропетровської міської ради Загід Краснов провів зустріч з педагогами Амур-Нижньодніпровського району.

alt
 
У ній також взяли участь Голова Амур-Нижньодніпровської районної ради Олексій Перм'яков та керівник відділу освіти АНД райради Людмила Темченко.
 
Головні проблеми, які обговорювалися на зустрічі: низька зарплата, старіння кадрів і забюрократизована звітність. Все це заважає, на думку вчителів, підвищенню якості освіти. Питання капітальних ремонтів закладів освіти, комп'ютеризації шкіл та будівництва нових спортивних майданчиків, які не вирішуються роками, також, кажуть педагоги, не сприяють навчальному процесу.
 
Цікавив вчителів і механізм виплати муніципальних надбавок. Рішення про їх нарахування працівникам бюджетної сфери в розмірі 620 гривень було прийнято на позачерговій сесії міськради з ініціативи фракції «Громадська сила». Виплати, за словами секретаря міськради, повинні початися відразу після прийняття бюджету міста.
 
Піднімалося також питання забезпечення безкоштовним харчуванням дітей пільгових категорій. Згідно із законом України від 24.12.2015 № 918/8 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» тепер ця функція покладена на органи місцевого самоврядування.
 
У свою чергу Загід Краснов говорив про необхідність створення Програми соціальної підтримки вчителів, яка б передбачала, в тому числі і надання педагогам житла та організацію літнього відпочинку.
 
Вісім шкіл АНД району, серед яких 114, 116, 115, 18, 86, фінансово-економічний ліцей не підключені до системи центральної каналізації, через це знаходяться в аварійному стані. Це також не залишили поза увагою. Краснов наголосив про необхідність спеціальної Програми міської ради по підключенню вищевказаних учбових закладів до центральної каналізації.