Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У місті триває декадник медичного обстеження інвалідів

      alt У Дніпропетровську проводиться декадник медичного обстеження інвалідів, у тому числі інвалідів та учасників АТО, який триватиме до 10 грудня. Про це під час прес-конференції повідомив головний хірург департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської міської ради Олександр Новіков. «До Міжнародного дня інвалідів у місті традиційно проводиться декадник медичного обстеження усіх категорій інвалідів. Цього року він також направлений і на обстеження учасників АТО, серед яких є інваліди, а також особи, які частково втратили працездатність. У цей період основні зусилля лікарів будуть сконцентровані на виявленні різних хвороб у зазначеної категорії осіб, проблемам із медичним забезпеченням тощо і у подальшому на вирішенні усіх виявлених проблем зі здоров’ям», - сказав Олександр Новіков. Він також закликав учасників АТО звернутися до центрів  первинної медико-санітарної допомоги і пройти медичне обстеження. «Усі спеціалісти центрів зараз працюють в режимі проведення профілактичних оглядів, диспансеризації, виявленні патологій, у тому числі завдяки лабораторним дослідженням, щоб у подальшому організувати лікування чи реабілітацію тій чи іншій особі із зазначеної категорії. Слід зазначити, що особлива увага зараз приділяється проблемі стоматологічної допомоги учасникам та інвалідам АТО», - додав головний хірург департаменту.
      Олександр Новіков також повідомив, що за десять місяців цього року у стаціонарах міських лікарень коштом міського бюджету проліковано 1 тисячу  277 бійців, на сьогодні лікуються 15 поранених або хворих учасників АТО. «У центрах первинної медико-санітарної допомоги під амбулаторним наглядом після поранення у зоні АТО знаходяться 1 тисяча 273 особи», - сказав головний хірург департаменту.
     Загалом декадник медичного обстеження проводиться для усіх категорій інвалідів. За словами головного спеціаліста департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської міської ради Ірини Мількової, немобільні інваліди оглядаються лікарями вдома.  «У місті працює Комплексна міжгалузева програма соціального захисту інвалідів м. Дніпропетровська «Турбота» на 2013-2017 роки, в рамках якої виділяються кошти з міського бюджету на медичні потреби інвалідів. Зокрема, за 11 місяців поточного року
відпущено лікарських засобів за рецептами лікарів на пільгових умовах для інвалідів на суму 8 мільйонів 885 тисяч гривень, слухові апарати отримали 29 інвалідів. Також в обласній фізіотерапевтичній лікарні «Солоний лиман»  оздоровлено 119 інвалідів.