Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Поширення африканської чуми свиней

   altУ зв'язку з поширенням африканської чуми свиней, купувати продукти тваринного походження на стихійних ринках небезпечно. Про це повідомили в управлінні ветеринарної медицини у Дніпропетровську.  Безпечно купувати продукти тваринного походження на санкціонованих ринках та у магазинах, при цьому  продукти мають пройти ветеринарно-санітарну експертизу.  Ветеринарна служба міста наголошує, що для недопущення хвороби на територію Дніпропетровська, необхідно посилити контроль та нагляд за обігом тваринної продукції. Особливу увагу слід приділити областям, де вже зафіксована хвороба – Рівненській, Житомирській, Чернігівській, Сумській, Київській, Одеській, Миколаївській, Полтавській та Черкаській. Спеціалісти нагадують власникам тварин, що при переміщенні живих тварин, реалізації та зберіганні продуктів забою необхідно мати при собі ветеринарні документи Ф№1 та Ф№2, зазначають в управлінні.
  Африканська чума свиней – вірусна хвороба, яка відноситься до особливо небезпечних хвороб тварин, оскільки характеризується майже 100 % летальністю хворих тварин та значними економічними збитками. Хвороба небезпечна не лише для свинарства та сільського господарства, а й для економіки України в цілому. Економічні збитки можуть виникнути в результаті заборони експорту зерна та зернових продуктів областей України, в яких виявилась африканська чума.
   Спеціалісти наголошують, що вірус африканської чуми не становить небезпеки для здоров'я людей На сьогодні зареєстровані на території міста 2 тисячі свиней в приватному секторі, які  щепленні від класичної чуми, додають в управлінні.