Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

19 кладовищ передані на баланс комунального підприємства «Ритуальна служба».

    alt19 кладовищ, які знаходяться на території Дніпропетровська, передані на баланс комунального підприємства «Ритуальна служба». Про це під час прес-конференції повідомив заступник директора цього підприємства Олег Карповський. «На останній сесії міська рада ухвалила рішення щодо передачі 19 кладовищ на баланс нашого підприємства. Така робота проводиться на виконання Закону України «Про поховання та похоронну справу». З прийняттям на баланс цих кладовищ, проводитимемо роботу з їх благоустрою, зокрема, видалятимемо сухі та аварійні дерева, коситимемо траву, а також, за необхідності, встановлюватимемо там огорожі. Така робота проводитиметься після територіального обстеження та передачі на баланс цих об’єктів нашому підприємству. Загалом на сьогодні на балансі «Ритуальної служби»  знаходяться 43 цвинтарі, з них 7 є відкритими для захоронення – це Сурсько-Литовське, Запорізьке, Краснопільське, Західне, Ново-Ігренське, Діївка-2 та кладовище в АНД районі», - зазначив Олег Карповський.
    Під час прес-конференції він також наголосив, що право на офіційне захоронення у місті померлих громадян має виключно комунальне підприємство «Ритуальна служба», відповідні приватні структури мають право лише продавати атрибутику (гроби, вінки тощо). «Реєстрацію на захоронення має право надавати лише комунальне підприємство, а не приватні структури, але, на жаль, часто мешканці через різні причини користуються послугами приватних фірм, які виконують поховання без відповідної реєстрації. Наприклад, в середньому в місяць у місті помирають 1 тисяча 300-400 осіб, з них лише на 400-500 видається реєстрація», - сказав заступник директора комунального підприємства. Він додав, що без наявності відповідної реєстрації, у родичів померлих  можуть виникнути проблеми з оформленням документів на спадщину, отриманням рідного роду довідок, компенсацій тощо.
   Для зручності мешканців у місті працюють відділення КП «Ритуальна служба» на правому та лівому березі міста за адресами: вул. Погребняка, 18-б(713-45-63) та вул. Косіора, 31(31-47-13), а також цілодобові телефони – 795-03-03 та 067-112-03-03.