Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У міській раді підписали меморандум з Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ).

  altСьогодні Дніпропетровська міська рада підписала меморандум з Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ). В рамках підписаного документу, у місті буде запроваджено низку інформаційних проектів з профілактики ВІЛ/СНІДу. Окрім того,  в рамках співробітництва у місті  працюватиме інтегрований експерт з країни ЄС, який допоможе адаптувати закордонні методики.  «Реалізація проекту щодо профілактики ВІЛ/СНІДу є дуже важливою, оскільки він проваджуватиметься у тому числі і в загальноосвітніх навчальних закладах, де виховується підростаюче покоління. Саме серед школярів та молоді необхідно проводити таку профілактичну роботу», - зазначила в.о. міського голови Галина Булавка.
   За словами заступника міського голови Олени Лозенко, у місті розроблені і діють декілька програм щодо профілактики ВІЛ/СНІДу. «Офіційно у Дніпропетровську зареєстровано близько 18 тисяч осіб з діагнозом ВІЛ, з них 316 дітей та 22 підлітки. У місті працюють три центри, один із них наркологічного напрямку і два з ВІЛ. Окрім того, п’ять років тому у місті на базі студентської поліклініки відкрито центр «Клініка дружня до молоді», де анонімно можна отримати консультацію нарколога, психолога, соціального педагога. У школах постійно проводяться різні профілактичні лекції, бесіди у тому числі в рамках співпраці з міжнародним фондом ЮНІСЕФ», - сказала Олена Лозенко. 
   Під час заходу заступник керівника проекту GIZ Тетяна Хімченко наголосила, що Дніпропетровськ стане першим містом в Україні, де  працюватиме інтегрований експерт з ЄС, який не лише співпрацюватиме у профілактиці ВІЛ/СНІДу, а й  в рамках реформи системи освіти в цілому. «Сподіваюся, співпраця буде вдалою, і згодом  її досвідом поділимося з іншими містами України», - зазначила Тетяна Хімченко.
  «Протягом роботи у нашому місті інтегрований експерт з ЄС поділиться досвідом роботи галузі освіти у країнах ЄС, надасть у цьому напрямку рекомендації. Для міста – це досить важлива й цінна робота», - додав радник в.о. міського голови Олександр Демчик.
alt











alt











alt











alt











alt











alt











alt











alt











alt