Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Депутати ухвалили бюджет міста на 2015 рік.

  alt Сьогодні під час чергової 60-ї сесії Дніпропетровської міської ради депутати прийняли бюджет Дніпропетровська на 2015 рік. За відповідне рішення проголосували усі зареєстровані у залі депутати.  «Бюджет міста відпрацьований усіма профільними службами, депутатськими комісіями, громадськістю. Він збалансований і охоплює фінансування різних галузей міського господарства. Вперше за багато років, бюджет міста-2015 можна назвати соціальним, враховано фінансування усіх соціальних програм, прийнятих раніше, у тому числі матеріальну підтримку пільгових категорій населення, надання пільг на житлово-комунальні послуги для учасників АТО, які є мешканцями міста. Окрім того, вперше з цього року харчування учні 1-4 класів повністю оплачує міський бюджет», - зазначив перший заступник міського голови Анатолій Крупський.
   Кошти бюджету міста розподілені на різні галузі. «У тому числі понад 40 мільйонів гривень заплановано на капітальний і поточний ремонт покрівель житлових будинків, 10 мільйонів гривень – на капітальний ремонт ліфтів та внутрішньоквартальних доріг. Цього року плануємо завершити антикорозійні роботи на Південному мосту, виконати проект капітального ремонту Центрального мосту, спільно з обласною владою закінчити будівництво пішохідного переходу на проспекті «Правди», - сказав перший заступник міського голови. Він також додав, що ухвалений бюджет є стартовим, за необхідності зміни до нього  вноситимуться на наступних сесіях міської ради. 
   5 мільярдів 312 мільйонів гривень – таким визначено загальний обсяг доходів та видатків міського бюджету Дніпропетровська на 2015 рік з урахуванням трансфертів з державного бюджету. Обсяг власних доходів та видатків міського бюджету визначений у сумі 2 мільярди 239 мільйонів гривень – це на 707 мільйонів гривень або 46,2%  більше надходжень 2014 року.
   Під час сесії депутати прийняли рішення перейменувати проспект Калініна в Красногвардійському і Ленінському районах у проспект Сергія Нігояна, також була підтримана пропозиція депутатів від фракції «Демократи» про визнання Російської Федерації країною-агресором, а так званих «ДНР» та «ЛНР» - терористичними організаціями. За ініціативи депутатської фракції ВО «Батьківщина» депутати міськради звернулися до Верховної Ради України з пропозицією внести у Бюджетний Кодекс України зміни, які б дозволяли  виділяти з міського бюджету кошти на допомогу волонтерським організаціям.