Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Депутати обговорюють проект бюджету міста 2015.

  alt6 мільярдів 140 мільйонів гривень – таким визначено загальний обсяг доходів та видатків бюджету Дніпропетровська на 2015 рік. Про це під час інформаційної наради депутатів Дніпропетровської міської ради повідомила директор фінансово-економічного департаменту Ірина Дробітько, озвучуючи проект рішення про міський бюджет на 2015 рік. «Загальний обсяг доходів та видатків бюджету міста на 2015 рік визначено з урахуванням трансфертів з державного бюджету, які цього року у порівнянні з 2014-им збільшено вдвічі – до 3 мільярди 72 мільйони гривень. Ці кошти передбачені для фінансування програм соціального захисту населення та будівництва Дніпропетровського метрополітену», - сказала Ірина Дробітько.
  Обсяг власних доходів загального фонду бюджету міста визначений у сумі 2 мільярди 923 мільйонів гривень – це на 852,7 мільйонів гривень або 41,2% більше надходжень 2014 року. За словами директора фінансово-економічного департаменту міської ради, основним дохідним джерелом бюджету міста та міського бюджету, як і в минулих роках, залишається податок на доходи фізичних осіб, він обрахований у сумі 1 мільярд 626 мільйонів гривень. «Основним джерелом доходів до бюджету міста є й плата за землю, обсяг якої прогнозується у сумі 657 мільйонів гривень. Вперше до бюджету міста буде зараховуватися акцизний податок з реалізації через роздрібну торгівельну мережу підакцизних товарів. Цей податок прогнозується у сумі 231,2 мільйонів гривень. Також вперше до місцевого бюджету зараховуватиметься транспортний податок, його планується отримати у сумі 44,7 мільйонів гривень. Нововведенням стане надходження до бюджету міста, зокрема до бюджетів районів у місті, плати за надання адміністративних послуг, яка у 2014 році зараховувалася до державного бюджету – це оформлення та видача паспорта громадянина України, реєстрація місця проживання особи тощо. Обсяг цих надходжень прогнозується у сумі 40,7 мільйонів гривень», - зазначила Ірина Дробітько.
  Вперше цього року з державного бюджету виділено субвенції на утримання лікувальних закладів та шкіл. Харчування школярів тепер відбуватиметься коштом бюджету міста, раніше за це сплачувала держава. На галузь охорони здоров’я плануються направити 948,9 мільйонів гривень – це і державна субвенція і кошти міського бюджету. За рахунок цих коштів будуть утримуватися й ті лікувальні заклади, які раніше фінансувалися з обласного бюджету, а з 2015 року мають бути передані у підпорядкування міста. У місті не закривається жодної соціальної програми, усі фінансуються в повному обсязі. Зокрема,  на такі програми, у тому числі і виплату матеріальної допомоги мешканцям міста передбачено 37,3 мільйонів гривень. З детальним проектом рішення про міський бюджет на 2015 можна ознайомитися на сайті міської ради. Документ планується винести на найближчу сесію міської ради для затвердження депутатами.