Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У місті почали встановлювати сучасні мультиконтейнери.

  altУ Дніпропетровську почали встановлювати сучасні мультиконтейнери для збирання негабаритного сміття, яке вивозиться спеціальною машиною – мультиліфтом. Про це під час прямої телефонної лінії повідомив начальник управління охорони навколишнього середовища Дніпропетровської міської ради Олег Семенко. «Компанії-перевізники власним коштом почали встановлювати такі сучасні великі мультиконтейнери, у яких можна складувати у тому числі й тверді побутові відходи. Компанія «Грінко-Дніпро» вже встановила 3 таких контейнери по вулиці Філософській та Титова. Загалом для нашого міста необхідно близько 300 одиниць мультиконтейнерів, але для початку достатньо 100 одиниць  для тих районів, де приватний сектор прилягає до висотних житлових будинків», - зазначив Олег Семенко.
  За його словами, в середньому за день у місті вивозиться 3,5-4  тисячі кубічних метрів побутових відходів, до цієї роботи щоденно залучається від 35 до 38 одиниць машин. «Загалом за останні 8 днів у місті вивезено понад 46 тисяч кубічних метрів відходів, у тому числі і негабаритного сміття. У новорічні свята і по їх закінчення об’єм сміття  традиційно зростає, але перевізники докладають максимум зусиль, щоб працювати за графіком», - сказав начальник управління. Він наголосив,  що сьогодні проблемою залишаються борги населення за послуги з вивезення сміття, зокрема компаніям-перевізникам дніпропетровці заборгували близько 40 мільйонів гривень. Більшість мешканців приватного сектору не сплачують за послугу, натомість нарікають на стихійні смітники, які самі й утворюють», - додав Олег Семенко.
  У місті вивезенням твердих побутових відходів займаються дві компанії. Компанія «Грінко-Дніпро» обслуговує Самарський, Красногвардійський та АНД райони, ТОВ «Дніпрокомунтранс» – Ленінський, Бабушкінський, Індустріальний, Жовтневий та Кіровський.