Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У місті немає загрози відключення від тепла житлових будинків, які опалюються від Придніпровської ТЕС.

  altУ Дніпропетровську немає загрози відключення житлових будинків від тепла, яке подається від Придніпровської теплоелектростанції. Про це заявив перший заступник міського голови Анатолій Крупський після робочої зустрічі з керівництвом станції. «Наша спільна задача, незважаючи на дефіцит вугілля  докласти максимум зусиль і організувати роботу стації так, щоб дніпропетровці не постраждали – в їх оселі подавалося тепло і гаряча вода», - сказав Анатолій Крупський.  
   Під час зустрічі директор ДТЕК Придніпровської ТЕС Андрій Ніколаєв зазначив, що сьогодні теплоелектростанція знаходиться на грані зупинки через катастрофічну нестачу вугілля, у той же час запевнив, що дніпропетровці не залишаться без тепла. «Сьогодні у роботі задіяно один енергоблок, який несе мінімальне навантаження і продовжує поставляти тепло мешканцям лівобережної частини міста. Наразі на складі знаходиться 3,5 тисячі тонн вугілля, цього палива вистачить іще на два дні. Вугілля закінчується, але це не означає, що місто залишиться без тепла», - сказав Андрій Ніколаєв. За його словами, для того, щоб забезпечувати теплопостачання, прийнято рішення в умовах відсутності вугілля застосовувати газ, не дивлячись на його високу вартість.
    Придніпровська теплоелектростанція забезпечує опаленням та гарячим теплопостачанням близько 40 тисяч квартир житлових будинків лівобережної частини міста.