Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

З початку року у Дніпропетровську усиновлено 25 дітей-сиріт.

  З початку року у Дніпропетровську усиновлено 25 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з них 24 дитини - громадянами України, одну дитину – іноземцями. Про це повідомили в управлінні-службі у справах дітей Дніпропетровської міської ради. Також у місті створено 4 прийомні сім’ї та 1 дитячий будинок сімейного типу, куди влаштовано 12 дітей - сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. При обласному центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді ще 9 родин-кандидатів  на створення прийомних сімей пройшли навчання та здійснюють підбір дітей, зазначають в управлінні-службі.
  За  вказаний період з різних причин без батьківського піклування залишилася 131 дитина. Цих дітей фахівцями управлінь-служб у справах дітей влаштовано під опіку, у прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу, усиновлено чи повернено батькам.  
  У місті 79 прийомних сімей, де виховуються 106 дітей - сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та 13 дитячих будинків сімейного типу, в яких виховуються 87 дітей. На сьогодні на обліку перебуває 1 тисяча 749 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з них 88,7 % виховуються під опікою в сім’ях громадян,  в прийомних сім’ях та в дитячих будинках сімейного типу. .