Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

223 родини взято під соціальний супровід.

  223 дніпропетровські родини, у яких виховуються 366 дітей взято з початку року під соціальний супровід. Про це повідомили у міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Як правило, під супровід беруться родини, які опинилися у складних життєвих обставинах. У ході такого супроводу спеціалісти центру сприяють сім’ям в оформленні документів та пошуках роботи, влаштуванні членів родини на навчання та залученні сімей до реабілітаційних програм, допомагають також одягом, продуктами, взуттям тощо.
  Як зазначають у міському центрі, брати родини під соціальний супровід доводиться  через складні стосунки в сім’ї, низький виховний потенціал родини, ризик передачі дитини до інтернатного закладу, насильство в родині, алкогольну чи наркотичну залежність членів сім’ї, перебування членів сім’ї у місцях позбавлення волі, безробіття, відсутність документів на отримання державної соціальної допомоги та документів, що засвідчують особу тощо.
  З початку року з соціального супроводу було знято 380родин, з них  339 родин з позитивним результатом, решта – змінили місце мешкання або відмовилися від такого виду послуги, додають у міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.