Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У місті збільшується кількість відвідувачів дитячих бібліотек.

 У Дніпропетровську з кожним роком збільшується кількість відвідувачів дитячих бібліотек. Якщо за увесь минулий рік у бібліотеках було зареєстровано понад 42,6 тисяч дітей, то з початку поточного року – вже майже 38 тисяч маленьких відвідувачів. Про це повідомили у централізованій системі бібліотек для дітей. Під час літніх канікул кожна дитяча бібліотека працює за програмою літнього читання – організовуються книжкові вернісажі «Читаємо про літо і про все на світі», літературні кругозори «Хіти шкільної програми», конкурси «Чарівна акварелька», «Зелене перо літа», «Фантазії літа». Діти, які відпочивають у пришкільних таборах, разом з вихователями відвідують дитячі бібліотеки. Загалом уся робота в літній період у бібліотеках для дітей проходить під гаслом «90 днів на книжкових островах», зазначають у централізованій системі бібліотек для дітей.
  Щорічно у дитячих бібліотеках проводяться ремонти приміщень. Наприклад, за 2013 рік коштом міського бюджету було виконано поточний ремонт у дитячих бібліотеках №4 (вул. Повітрянофлотська, 4), №9 (вул. Юних Ленінців, 26),  №14 (просп. Героїв, 11).
  До централізованої системи бібліотек для дітей входять 22 бібліотеки, розташовані у різних районах міста, у яких працюють 100 бібліотечних фахівців.