Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Переселенцям надають тимчасове житло та допомагають влаштуватися на роботу.

   altПонад тисячу переселенців зареєстровані у обласному координаційному центрі по наданню допомоги переселенцям «Допомога Дніпра». Про це під час прес-конференції повідомив  заступник начальника управління праці та соціального захисту населення Дніпропетровської міської ради Юрій Журавльов. «Переселенцям, які звертаються до нашого центру надають тимчасове житло в гуртожитках комунальної власності. На сьогодні у Дніпропетровську кімнати у гуртожитках заповнені, людей селять у інших містах нашої області», - зазначив Юрій Журавльов. За його словами, доки вирішується питання з житлом, люди можуть залишитись у гуртожитку, який працює при координаційному центрі. У центрі переселенцям також допомагають з продуктами харчування та одягом, там у черговому режимі працюють представники департаментів, управлінь та служб обласної і міської ради, які допомогають з оформленням соціальних виплат, влаштуванням дітей у дитсадки та школи, переводом студентів до навчальних закладів, відновленням паспортів та інших документів.
   Переселенцям зі Сходу та Півдня також допомагають влаштуватися на роботу. «На сьогодні до базових центрів зайнятості у Дніпропетровській області звернулось понад 130 переселенців, переважно мешканці Донеччини та Луганщини. Спеціально для переселенців у Дніпропетровську було проведено міський ярмарок вакансій за участю  роботодавців. У наших центрах влаштовують як на постійну  так і на тимчасову роботу. На сьогодні працевлаштовані більше 30 переселенців», - додала заступник начальника відділу організації сприяння працевлаштуванню Дніпропетровського обласного центру зайнятості Тетяна Лапіна.
      У Дніпропетровську працює й робоча група громадської ради при міській раді, яка  забезпечує переселенців продуктами харчування, одягом та іншими засобами першої необхідності. Активну роботу з переселенцями ведуть і представники Червоного Хреста. «Ми звертаємося до переселенців, з проханням реєструватись у координаційному центрі, оскільки окрім допомогою харчами та одягом ми займаємось і пошуком їх близьких. На сьогодні вже 10 людей звернулись з проханням знайти рідних. Враховуючи ситуацію в країні, не виключено, що люди  звертатимуться й надалі. З огляду на це, нам необхідно знати, де знаходяться переселенці, щоб допомогти їм у пошуку рідних», - сказала голова Дніпропетровської обласної організації Товариства Червоного Хреста Людмила Лашко. 
  Переселенцям та небайдужим містянам, які хочуть допомогти слід звертатися до координаційного центру допомоги переселенцям за телефоном 770-88-18, 770-88-3, до Червоного Хреста - 31-31-75, до центру зайнятості - 745-56-27.