Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

1 червня у Дніпропетровську почнуть працювати три офіційні пляжі.

  alt 1 червня у Дніпропетровську почнуть працювати три офіційні пляжі – на Монастирському острові, у парку ім. Воронцова на лівому березі та у парку ім. Станіславського на житловому масиві Придніпровськ. Про це під час прес-конференції повідомив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Дніпропетровської міської ради Сергій Гайдук. «На сьогодні ці пляжі мають підписані паспорти готовності, проведено їх комісійне обстеження і з 1 червня вони будуть відкриті для відпочивальників. На сьогодні проводиться робота по встановленню табличок про заборону купатися у тих місцях, де цього робити не дозволено, хоча, на превеликий жаль, люди там відпочивають. Наприклад, за минулий купальний сезон у місті на воді загинуло 22 особи, усі вони потонули на водоймах, де купатися заборонено.  У травні цього року вже загинуло двоє людей», - зазначив Сергій Гайдук.
   Під час прес-конференції Сергій Гайдук вкотре нагадав про додержання правил поведінки на воді, закликав купатися лише на офіційних пляжах і  не стрибати у воду з мостів. «Не заходьте глибоко, якщо погано плаваєте; не вживайте алкоголь, ні в якому разі не відпускайте дітей купатися без нагляду, не запливайте далі встановленої зони купання та не плавайте поблизу моторних човнів, катерів і скутерів. На так званих неофіційних пляжах не обстежено дно водоймів, їх рельєф, швидкість течії. Досить часто поблизу таких місць знаходяться зливові колектори, що не дозволяє організувати там офіційний пляж. Усе це є небезпечним для людей і може призвести до трагічних випадків», - додав Сергій Гайдук.
   За словами заступника начальника управління культури та мистецтв Дніпропетровської міської ради Сергія Харчева, підготовка офіційних пляжів тривала протягом останніх двох місяців. «Пляжі на Монастирському острові, у парку ім. Воронцова  та у парку ім. Станіславського відповідають основним правилам і нормам безпечного відпочинку людей біля води. Там водолазами перевірено дно акваторії, підготовлені роздягальні, туалети, встановлено душові кабінки, контейнери для сміття. На кожному пляжі є фонтанчики з питною водою, проведена рекультивація піску. На зазначених пляжах після відкриття працюватиме медпункт та чергуватимуть рятувальники. Отже, з 1 червня запрошуємо дніпропетровців та гостей міста на відпочинок», - сказав Сергій Харчев.