Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

30 травня - свято останнього дзвоника.

alt  30 травня у школах міста – свято останнього дзвоника. Про це під час прес-конференції  повідомила заступник начальника управління освіти та науки Дніпропетровської міської ради Людмила Чернишова. За її словами 29 травня, напередодні останнього дзвоника, проходитиме традиційне свято медалістів «Золота Надія», куди будуть запрошені 239 потенційних золотих медалістів. «Наразі всі школи готуються до закінчення  навчального року і проводять державну атестацію. У 4-х класах підсумкова перевірка знань вже відбулась, у 9-х класах вона  проходитиме  з 2 по 16 червня, дев'ятикласники здаватимуть 5 предметів. Для одинадцятих класів два екзамени вже позаду, останній відбудеться 29 травня», - зазначила Людмила Чернишова.
  31 травня о 20.00 та о 21.00 у школах розпочнуться випускні вечори. У двох  школах  свято пройде 30 травня, в одній  - 1 червня. За правопорядком під час випускних вечорів  слідкуватимуть понад 300 співробітників міліції, за кожним випускним класом будуть закріплені не менше двох міліціонерів. Заступник начальника відділу міліції громадської безпеки ДМУ ГУ УМВС у Дніпропетровській області Максим Джихур порекомендував батькам організувати й власне чергування, щоб сторонні не потрапили до закладу, де проходитиме святкування.  За словами Максима Джихура, у місцях великого скупчення людей міліція працюватиме у посиленому режимі. «За традицією по закінченні свята випускники зустрічають світанок. Як правило обирають для цього Набережну Леніна, Набережну на вул. Малиновського, Фестивальний причал, Воронцовський парк та ін. Цим місцям ми приділятимемо особливу увагу», - сказав Максим Джихур.
  Цього року одинадцяті класи закінчують 5 тисяч 85 учнів, з них на золоту медаль претендують 239  учнів, на срібну - 73. Випускниками дев'ятих класів є 6 тисяч 898 учнів. У Дніпропетровську працює 161 загальноосвітній навчальний заклад. жжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжж