Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Майже у 2,5 рази зросла видача дозвільних документів у центрі «Єдине вікно».

alt  Майже у 2,5 рази збільшилася кількість дозвільних документів, виданих через центр дозвільних процедур «Єдине вікно». З початку цього року у центрі вже видано майже 38 тисяч документів дозвільного характеру, тоді як за увесь минулий рік — майже 15 тисяч. Про це під час прес-конференції повідомивначальник управління регуляторної політики та підприємництва Дніпропетровської міської ради Микола Шевченко. “Сьогодні у центрі дозвільних процедур працюють 12 державних адміністраторів, які пройшли навчання і приймають суб'єктів підприємницької діяльності майже з усіх напрямків, - зазначив Микола Шевченко.
  Система електронного документообігу та автоматизованого обміну даними між державними адміністраторами та місцевими дозвільними органами працює у центрі дозвільних процедур «Єдине вікно» вже майже рік.  “Сьогодні підприємець може зайти на сайт віртуального офісу електронних  послуг “Відкрита влада” (site2.adm.dp.ua) і створити свій особистий кабінет, через який відслідковуватиме етапи проходження свого документу, наприклад, чи відправлено його на опрацювання до тієї чи іншої служби, чи він ще залишається у дозвільному центрі. Загалом система електронного документообігу дозволила нам зменшити процент порушення строків виконання документів. Якщо раніше із загальної кількості документів 10% виконувались з порушенням термінів, то на сьогодні переважна їх кількість виконується достроково. Дніпропетровщина стала першим регіоном України, який запровадив систему електронного документообігу, сьогодні такою системою користуються також у Київській та Харківській областях”, - сказала начальник відділу дозвільно-погоджувальних процедур управління Наталія Піскоха.
   За її словами, зараз розглядається можливість запровадження декількох пілотних проектів повного електронного документообігу. Це дозволить підприємцям, знаходячись у себе в кабінеті, подати в електронному вигляді пакет документів і отримати той чи інший дозвіл теж в електронному вигляді. Поки плануємо впровадити таку систему на видачу дозвільних документів за п'ятьма напрямками: декларація на готовність об'єкта, на виконання підготовчих робіт, на виконання будівельних робіт,  на матеріально-технічну готовність  об'єкта та дозвіл на зовнішню рекламу, додала Наталія Піскоха.
   На сьогодні у “Єдиному вікні”  можна отримати 83 документи дозвільного характеру, які надають 17 обласних та 8 міських служб.