Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпропетровську цього року створено 39 ОСББ.

altУ Дніпропетровську з початку року створено 39 об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ). Про це під час прес-конференції  повідомив заступник начальника управління житлового господарства Дніпропетровської міської ради Ігор Ляшенко. “Для порівняння за увесь 2011 рік було створено 22 ОСББ. Міська влада постійно підтримує створення ОСББ і щороку виділяються кошти на капітальний ремонт житлових будинків, де є ОСББ.  Цього року на ці цілі з міського бюджету виділено близько 12 мільйонів гривень. Стан кожного будинку індивідуальний, якщо на ремонт  необхідна велика сума, ми разом з членами ОСББ визначаємо, що відремонтуємо цього року, а що наступного. Передусім, ремонтуються покрівлі, ліфти, інженерні та сантехсистеми. ”, - зазначив Ігор Лішенко.
  Об'єднання співвласників багатоквартирних будинків мають ряд переваг перед житловими підприємствами (ЖЕКами). “Вищим органом ОСББ є загальні збори мешканців, вони самостійно вирішують як вести свою фінансово-господарську діяльність — встановлюють тарифи, замовляють виконання тієї чи іншої послугу як юридична особа. ОСББ  дає можливість підвищити якість надання житлово-комунальних послуг і зменшити витрати на утримання житла. Немає ефективнішого управителя ніж сам власник. Часом люди просто не знають, що таке ОСББ, мешканці особливо похилого віку думають, що долучившись до такого об'єднання ризикують втратити житло, але це не так. Кожен член об'єднання залишається повноправним власником свої квартири і може продати чи подарувати її без погодження з іншими членами ОСББ. Отримати будь-які консультації щодо створення ОСББ можна у відділі реформування управління житлового господарства міської ради, за адресою: вул. Леніна, 16, кім. 9 тел. 745-18-69”, - сказав заступник начальника управління.
  За його словами, Дніпропетровська область посідає четверте місце серед регіонів України за кількістю створення ОСББ. Цього року Дніпропетровськ вперше став лідером за темпами створення ОСББ серед міст нашої області, додав Ігор Ляшенко.      
  На сьогодні у Дніпропетровську зареєстровано 282 об'єднання співвласників багатоквартирних будинків, зазначають в управлінні житлового господарства.