Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

На День міста відкрили нову площу з барельєфами відомих земляків.

Дніпропетровськ - На День міста відкрили нову площу з барельєфами відомих земляків На День міста дніпропетровцям подарували нову площу ім. 80-річчя Дніпропетровської області, головною прикрасою якої став мистецький поліптих з 15 скульптурних барельєфів видатних діячів Дніпропетровщини та 27 пам'ятних дошок. На восьми бетонних стелах, що підсвічуються,  з однієї сторони парами розміщено бронзові скульптури, з іншої — інформацію про ключові та цікаві події з життя рідного краю. Відкривали нову площу очільники області та міста. “День міста для дніпропетровців -особливе свято. Це день, коли ми радіємо і пишаємося, що живемо, навчаємося і працюємо у Дніпропетровську. На честь відзначення 80-річчя Дніпропетровської області ми вирішили створити у місті нову площу, яка вдало замикає адміністративну зону міста таким мистецьким комплексом — тут події і люди, які прославили наш край, серед них талановиті вчені, політики, діячі культури та мистецтв. Молодь, прогулюючись площею матиме можливість більше дізнатися про славетних земляків та задуматися над тим, що кожен з них також може прославити Дніпропетровщину, як це зробили люди, барельєфи яких встановлені на площі”, - зазначив міський голова Іван Куліченко.
  Над створенням барельєфів працювали 9 видатних художників з Дніпропетровська та інших міст України. За словами голови Дніпропетровської організації Національного союзу художників України  Василя Мірошниченка, на виготовлення поліптиху пішло близько 2,5 тонн бронзи. Виливали барельєфи львівські фахівці.
  Відкриття площі супроводжувалося святковим концертом за участю дитячих творчих колективів міста, родзинкою свята стала вокально-хореографічна композиція  з 20-метровим рушником, на якому вишито 35 різних орнаментів, що символізують 22 райони та 13 міст регіону.
  Площа  ім. 80-річчя Дніпропетровської області знаходиться між вулицею Комсомольською та парком Глоби і займає територію у 7 тисяч квадратних метрів. На площі улаштовані пішохідні  доріжки з граніту, нове сучасне зовнішнє освітлення, висаджені ялини та ялівці, а також укладено зелений газон. Зелені острівці на площі прикрашені сучасним декоративними ліхтариками. Система підсвічування встановлена і на новому фонтані, який прикрашає площу.

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt