Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпропетровську надбавки до посадових окладів отримують 75 сімейних лікарів.

У Дніпропетровську надбавки до посадових окладів отримують 75 сімейних лікарівЗ  початку року у Дніпропетровську надбавки до посадових окладів у розмірі 500 гривень на місяць отримали 75 сімейних лікарів амбулаторій. Про це повідомили  у департаменті охорони здоров'я Дніпропетровської міської ради. Педіатри, сімейні, лікарі, терапевти та медичні сестри Центрів первинної медико-санітарної допомоги користуються проїзними квитками на міський електротранспорт, які для них придбано коштом міського бюджету на суму 30, 5 тисяч гривень. Планується, що з вересня цього року сімейним лікарям за бюджетні гроші придбають мобільні телефони та сплачуватимуть за зв'язок. Такі заходи передбачено у рамках програми «Місцевих стимулів» у закладах охорони здоров’я первинної ланки. Фінансування цієї програми здійснюється за рахунок міського бюджету. Загалом, цього року центрам первинної медико-санітарної допомоги міста виділено майже 940 тисяч гривень. Це кошти на встановлення надбавок до посадових окладів сімейним лікарям, на придбання проїзних квитків працівникам центрів первинної медико-санітарної допомоги, та на забезпечення сімейних лікарів мобільним зв'язком, зазначають в  управлінні.
  Також для покращення якості медичного обслуговування у місті з кінця минулого року діє програма розвитку сімейної медицини. Вона, з-поміж іншого передбачає виділення коштів з міського бюджету на підготовку лікарів загальної  практики сімейної медицини та медичних сестер. Цього року на ці цілі виділено 510 тисяч гривень. На сьогодні коштом міського бюджету за цією програмою навчається  45 лікарів, за рахунок державного бюджету – 15 лікарів. Вже пройшли стажування  за спеціальністю «Сімейна медицина» 33 лікарі та 60 медсестер, повідомляють в управлінні.
  На сьогодні у місті діють 12 Центрів первинної медико-санітарної допомоги, у складі яких 72 амбулаторії загальної  практики сімейної медицини  та 7 філій. У центрах працюють 134 дільничих сімейних лікарів, 256  дільничих лікарів-терапевтів та 159 дільничих лікарів-педіатрів.