Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Всі школи та дитячі садки міста готові до нового навчального року.

  На сьогодні дошкільні та навчальні заклади міста готові до нового навчального року та до опалювального сезону. Підписані акти готовності від санстанції та Держнагляду мають усі школи та дитячі садки за виключенням шкіл №42 та 117, де закінчуються капітальні ремонти. Зазначені школи отримають акти готовності найближчими днями. Про це під час прес-конференції повідомив начальник управління освіти та науки Дніпропетровської міської ради Володимир Гречин.  “Підготовка до навчального року  - це  ремонт покрівель шкіл, мереж тепло та водопостачання, каналізації, класів тощо. На балансі закладів освіти знаходиться 74 власних котелень та теплопунктів, де теж проводяться поточні ремонти. Також продовжується забезпечення закладів освіти приладами обліку. Сьогодні в усіх школах міста встановлені лічильники газу, електроенергії та холодної води, лічильники тепла та гарячої води мають майже 99 % шкіл і їх установка завершиться до 1 жовтня. Окрім того триває робота з установки систем доочищення питної води, на сьогодні такі прилади є  у 194 дитячих садках, школах та дитячих будинках”, - зазначив Володимир Гречин.
  У новому навчальному році вперше за шкільні парти сядуть 8 тисяч 848 першокласників, це на 485 дітей більше, ніж у 2011-2012 навчальному році.  «Першачки цього навчального року навчатимуться за новим державним стандартом початкової освіти, в рамках якого вони почнуть вивчати інозамну мову і навчатимуться за новими підручниками. Загалом основний акцент у навчанні першокласників — більш тісний контакт між вчителем та учнем»- , сказав начальник управління.
  У новому навчальному році у дитячих садках міста коштом міського бюджету буде відкрито 24 додаткові групи. Зокрема, чотири групи буде відкрито за рахунок поновлення діяльності дитячих садків № 207 та 379, стільки ж за рахунок створення НВК на базі школи №87 та у вже працюючих НВК №4 та 106, окрім того відновлять свою діяльність 16 раніше закритих груп.
  У місті працюють 175 дитячих садків, які відвідують 33 тисячі 506 дітей та 162 школи, у яких навчаються 82 тисячі 361 учень.