Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпропетровську затвердили правила утримання домашніх тварин.

  Депутати затвердили правила утримання домашніх тварин у місті. Це рішення було ухвалене на засіданні 24 сесії міської ради, повідомляють в  управлінні забезпечення депутатської діяльності Дніпропетровської міської ради. Правила встановлюють обов’язки та права власників тварин, визначають їх відповідальність, затверджують механізм реєстрації домашніх тварин, порядок проведення профілактичних заходів, тощо. Зокрема, згідно з відповідними правилами домашні тварини повинні бути зареєстровані у загальній електронній базі даних.  Реєстрацію здійснюватимуть житлові організації (в багатоквартирних будинках) та виконавчі органи районних у місті рад (у приватному секторі) з подальшою передачею інформації до управління ветеринарної медицини м. Дніпропетровська. Після реєстрації власникам будуть видаватися спеціальні посвідчення та номерні знаки (жетони) для тварин, зазначають в управлінні з охорони навколишнього природного середовища міської ради. 
  Новими Правилами також затверджено перелік порід собак, які визнані потенційно небезпечними. Їх власники, окрім реєстрації, повинні також укласти договір обов'язкового страхування відповідальності за шкоду, яка може бути заподіяна третім особам. Окрім того, встановлено обмеження на кількість тварин, яких можна утримувати. Так, у квартирах або будинках, де мешкає одна сім'я можна тримати не більше трьох дорослих тварин. У квартирах, де проживає кілька сімей тварин можна утримувати лише за умови письмової згоди всіх мешканців квартири.
  За порушення Правил власник тварини зобов’язаний буде сплати штраф у розмірі від одного до трьох неоподаткованих мінімумів доходів громадян. Якщо протягом року буде вчинено повторне порушення то домашнього улюбленця конфіскують, а розмір штрафу зросте до п'яти неоподаткованих мінімумів.  Контроль за додержанням зазначених правил на території Дніпропетровська здійснюватиме управління ветеринарної медицини, виконавчі органи районних у місті рад, житлові організації та громадські організації. Патрульно-постова служба та дільничні інспектори міліції будуть наглядати за дотриманням порядку вигулу собак у громадських містах, додають в управлінні.