Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Кількість крадіжок телефонного кабелю знизилася на 20%.

    На 20% вдалось знизити кількість крадіжок телефонного кабелю у місті за останній час.Такого результату  досягнуто завдяки тісній співпраці органів влади,міліції та  операторів зв'язку. Про це під час прямої телефонної лінії повідомив директор департаменту транспорту та зв'язку Дніпропетровської міської ради Валентин Мовчан. “Ми неодноразово попереждали пункти прийому металобрухту про заборону прийому краденого кабелю, у іншому разі вони будуть позбавлені ліцензії. Оператори зв’язку докладають чимало зусиль задля того, аби  зберегти лінії та обладнання  зв’язку: співпрацюють з охоронними структурами, встановлюють сигналізацію, запірні прилади тощо.  Окрім того, при центрі телекомунікаційних послуг працює спеціальна мобільна група, яка спільно з представниками органів внутрішніх справ уночі патрулює об'єкти зв'язку та кабельних трас. Загалом з початку року у місті зафіксовано 566 фактів крадіжок та пошкодження телефонного кабелю, під час яких було вирізано близько 19 кілометрів кабелю. Збиток становить понад півтора мільйони гривень”, - зазначив Валентин Мовчан.
     За словами заступника начальника відділу громадської безпеки ДМУ міліції Максима Джихура, на сьогодні до міліції від операторів звязку надійшло 300 заяв щодо розкрадання телефонного кабелю, порушено 80 кримінальних справ та затримано 30 зловмисників. Останній випадок вирізання телефонного кабелю стався сьогодні вночі по проспекту Правди в районі будинку №40, затримано двох чоловіків. Повідомлення щодо спрацювання кабельної  сигналізації одразу передається до чергової частини міського управління міліції. Одразу після цього наряди направляються на потенційні місця перебування злочинців, - сказав Максим Джихур. 
   «Позитивним у проблемі з вирізання телефонного кабелю є той факт, що призупинилася системність.І в цьому напрямку добре спрацювали представники міліції. Окрім цього для захисту лінійно-кабельних ліній ми розробили і ввели нову адресну сигналізацію, яка дозволяє визначити точне місце перерізання кабелю і оперативно відреагувати на даний факт. Сигнал миттю надходить до чергового диспетчера нашого підприємства. Загалом, якщо на початок минулого року через крадіжки кабелю телефони не працювали у 12 тисяч наших абонентів, то на сьогодні  - у 3,5 тисяч абонентів, - зазначив заступник начальника ЦТП№1 ПАТ “Укртелеком” Михайло Бочалюк.