Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Дніпропетровськ відзначив День Перемоги.

  altСвяткові заходи 9 травня розпочалися з урочистої церемонії покладання квітів до Монументу Вічної Слави. У ній взяли участь  ветерани Великої Вітчизняної війни, керівники області та міста, районів, представники  громадських  та партійних  організацій, представники Дніпропетровської єпархії. Загалом цього дня вшанувати пам'ять загиблих у Великій Вітчизняній війні до Монументу Вічної Слави прийшли тисячі дніпропетровців.
   “Сьогодні до святого місця, пам'ятника Слави, йдуть ветерани, їх діти, онуки та правнуки. Це найкраще підтвердження ціни цієї Перемоги, увага та повага дніпропетровців до святої правди. Битва да Дніпропетровськ була однією з найзапекліших в історії Великої Вітчизняної війни. За звільнення нашого міста понад 570 солдат і офіцерів отримали звання Героя Радянського Союзу. Ці ж люди відновлювали Дніпропетровськ і впродовж року після війни вже запрацювала промисловість. Все це зробили дніпропетровці. Їх вдячні нащадки йдуть сьогодні покласти до пам'ятника квіти і віддати шану тим, завдяки кому нинішнє покоління живе, працює і будує незалежну Україну”, - зазначив міський голова Іван Куліченко. Очільник міста побажав ветеранам міцного здоров'я, благополуччя та добра.
  У Дніпропетровській області створена і працює соціальна програма підтримки ветеранів. “Це безкоштовне лікування, санітарно-курортні оздоровчі путівки, ремонт квартир і будинків ветеранів. Також працює програма щодо реконструкції памятників, монументів, братських могил Великої Вітчизняної війни. Понад однієї тисячі пам'ятників вже реконструйовано. Все, що стосується підтримки ветеранів, для нас священно”, сказав голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Олександр Вілкул.
  Після церемонії покладання квітів відбулось урочисте проходження  військових парадних коробок з різних частин та спецпідрозділів.
altalt
altalt
altalt
altalt
altalt
altalt
altalt
altalt