Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

З 11 по 13 травня у Дніпропетровську проходитиме IX Всеукраїнський фестиваль "Наддніпрянські Пасхальні піснеспіви".

   З 11 по 13 травня у Дніпропетровську проходитиме IX Всеукраїнський фестиваль духовних піснеспівів "Наддніпрянські Пасхальні піснеспіви”. Про це під час прес-конференції повідомила заступник міського голови Ірина Зайцева. “Приємно, що фестиваль Наддніпрянських духовних піснеспівів проводиться саме у Дніпропетровську. Прекрасне місце обрано для фестивалю — територія Свято-Преображенського храму. Цього року на сцену Пасхального фестивалю вийдуть 17 світських та 10 церковних колективів, з них 17 дитячих хорових, загалом 685 учасників, половина з них – діти. До нас завітають колективи не лише з області, а й інших куточків України. Лауреати і учасники фестивалю отримають призи у вигляді Пасхального кришталевого яйця”, - зазначила заступник міського голови.
  Щороку насолодитися співом учасників фестивалю збираються багато глядачів. “Приємно, що разом з дорослими колективами, приймають участь і дитячі. Храм наповнюється дитячими світлими, чистими, ангельськими голосами. Нехай Господь Бог благословляє фестиваль й усіх його учасників”, -  сказав владика Євлогій, вікарій Дніпропетровської єпархії.
  Фестиваль духовних піснеспівів "Наддніпрянські Пасхальні піснеспіви” проходитиме з 11 по 13 травня. 11 травня виступатимуть хорові колективи з Дніпропетровська та області.
12 травня з 11.00 - виступатимуть іногородні хорові колективи. Урочисте закриття фестивалю, нагородження учасників тагала-концерт відбудеться 13 травня о 13.00.
  Фестиваль духовних піснеспівів заснований Дніпропетровською міською радою та Дніпропетровським єпархіальним управлінням Української Православної церкви з метою духовного відродження українського народу.