Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У 2011 році з міського бюджету виділено 2 мільйони 775 тисяч гривень на закупівлю книг та передплату періодичних видань для бібліотек.

alt  У 2011 році з міського бюджету виділено 2 мільйони 775 тисяч гривень на закупівлю книг та передплату періодичних видань для бібліотек. Це на 475 тисяч гривень більше ніж у 2010 році. Про це повідомили в управлінні культури та мистецтв Дніпропетровської міської ради.
   У бібліотеках міста постійно зростає кількість комп’ютерної техніки. У порівнянні з 2004 роком їх число збільшилось втричі. У 2011 році у бібліотеки Дніпропетровська придбано 28 комп’ютерів, з них 22 - коштом міського бюджету, 6 подарували депутати міської ради. Сьогодні бібліотеки міста налічують 182 комп’ютери, 88 одиниць множильної техніки, 20 одиниць мультимедійного обладнання. У Центральній міській бібліотеці,Центральній бібліотеці для дітей, бібліотеках  на житлових масивах Червоний Камінь, Тополя-3, Перемога працюють Інтернет-Центри. Загалом там обладнано 83 автоматизованих робочих місця для користувачів. У Центральній міській бібліотеці відвідувачі безкоштовно можуть скористатись ще й електронною читальною залою  та зоною Wi-Fi, зазначають в управлінні.
   Окрім надання читачам доступу до Інтернет-ресурсів, бібліотеки також навчають мешканців комп’ютерній грамотності. Зокрема, останнім часом в Інтернет-Центрах бібліотек на прохання людей похилого віку почали проводити тренінги для пенсіонерів. Наразі розглядають пропозиції щодо участі міських бібліотек у проекті Фонду Бориса Колесникова «Комп’ютерні курси для пенсіонерів». Участь у ньому дасть можливість забезпечити комп’ютерами 8 бібліотек, завдяки чому більше пенсіонерів зможуть навчитись комп’ютерній грамотності, повідомляють в управлінні.
   З 2004 року на базі Центральної бібліотеки для дітей працює Медіацентр, вякому щорічно навчається близько 500 школярів. Робота Медіацентру направлена на те, щоб навчити дітей працювати з електронними базами даних та  правильно користуватись Інтернет-ресурсами, додають в управлінні.
   У місті існує понад 300 бібліотек різноманітної направленості. З них 54 публічні, вони надають бібліотечні послуги за місцем проживання. Бібліотеки для дорослих 2011 року відвідали 87 тисяч мешканців міста, кількість візитів яких сягає 400 тисяч разів. Серед дорослих читачів 45,7 % - учні та студенти, 37% - службовці та робітники, 17,3 % - пенсіонери та безробітні. Минулого року бібліотеки для дітей відвідало близько 40 тисяч юних читачів, число візитів сягає 300 тисяч разів на рік. Серед читачів дитячих бібліотек 95%- школярі, 5% - батьки та педагоги, зазначають в управлінні.