Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Майже у 2,5 рази збільшилася у місті кількість супермаркетів за останні десять років.

Майже у 2,5 рази збільшилася у місті кількість супермаркетів за останні десять роківМайже у 2,5 рази збільшилася у місті кількість супермаркетів за останні десять років. Про це повідомили у департаменті споживчого ринку і сфери послуг Дніпропетровської міської ради. У 2002 році  супермаркетів  нараховувалось 40, нині їх 98. Сьогодні майже усі супермаркети об'єднані у торговельні мережі. При цьому загальна кількість продовольчих магазинів за вказаний період скоротилась майже на 22%. Десять років тому таких магазинів у місті працювало 1 тисяча 337, сьогодні їх 1 тисяча 49.
   У період підготовки підприємств торгівлі до роботи у весняно-літній період департамент перевірив 38 об’єктів ( 31 супермаркет і 7 невеликих продовольчих магазини) на дотримання строків реалізації товарів. Із 31 перевіреного супермаркету прострочені товари виявили у 4. Значно гірше контролюють строк реалізації продуктів у невеликих продовольчих магазинах. Із 7 перевірених магазинів у 4 були виявлені товари з простроченим строком реалізації, вони одразу були зняті з продажу. На підприємства, які допустили порушення, спеціалісти департаменту склали 2 адміністративні протоколи та 9 актів контрольної перевірки.
   Сьогодні усі великі торгові мережі мають затверджені механізми утилізації або договірні схеми повернення товаровиробнику прострочених товарів, додають у департаменті.
   У місті працюють 1 тисяча 49 продовольчих магазинів, у тому числі 98 супермаркетів.